Monday, September 18, 2017

Resepi Kek Batik yang sedap dan senang !

Assalamualaikum and goodmorning everyone,

          So today saya nak kongsi resepi kek batik yang sedap dan senang dalam dunia ini. Plus,bahan-bahan untuk membuat kek ni amat mudah didapati di mana-mana pasaraya yang berdekatan.

Here we go !







Bahan - Bahan :


- 250g Biskut Marie (warna cream)
- 150g buttercup
- 1 cawan Milo
- 6 sudu serbok koko
- 4 biji telur
- 1/2 tin susu pekat manis
- 1 cawan air kosong


Cara - Cara :


  1. Patahkan biskut-biskut Marie kepada 4 bahagian

          
 

2.  Masukkan 1 cawan Milo, 6 sudu serbuk koko, 4 biji telur,  1/2 tin susu pekat manis, 1 cawan air kosong ke dalam kuali / periuk anda dengan menggunakan api sederhana.

 
 3. Gaulkan hingga sebati,kemudian masukkan 150g buttercup. Gaul hingga pekat dan sekata, kemudian padamkan api.


4.  Masukkan biskut Marie yang telah dipatah-patahkan kepada 4 bahagian tadi dan gaul sehingga sebati.

5.  Masukkan ke dalam Loyang atau sebuah bekas. Tekapkan permukaan kek batik itu menggunakan sudu dan pastikan kek batik dimampat dengan sekata.

6. Masukkan ke dalam peti sejuk, dan kek batik sedia dimakan ....
Our Kek batik are ready to eat. Goodluck guys..






Lots of love,

Bella.












No comments:

Post a Comment

Category: